Mozzarella rullat!

Tarvitset:
  • 1 rahkavoitaikina (tai kaupan voi/lehtitaikina)
  • 1 prk maustamatonta tuorejuustoa
  • 1prk tomaattipyrettä
  • n. 1rkl sitruunamehua
  • suolaa, pippuria ja valkosipuli jauhetta maun mukaan!
  • 350g mozzarella juustoa

Rahkavoitaikina:
  • 1 prk (250g) maitorahkaa
  • 250g voita
  • 4dl vehnäjauhoja
  • 1tl leivinjauhetta
Tee näin:
  1. Sekoita maitorahka ja huoneenlämpöinen voi tasaiseksi.
  2. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  3. Puolita taikina kahteen osaan. Muotoile osat suorakaiteen muotoisiksi ja kääri kelmuun.
  4. Anna taikinan kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa!
Rullat:
  1. Ota leivonta tarpeet esille ja laita uuni lämpenemään 225°C
  2. Sekoita tuorejuusto, tomaattipyre, sitruunamehu ja mausteet keskenään.
  3. Kauli taikinan puolikkaat noin 20x55cm eli suorakaiteen muotoiseksi ja noin 1cm paksuiseksi.
  4. Jaa seos kahteen osaan. Levitä puolet seoksesta kauttaaltaan taikinan päälle. Lisää juustoraastetta tasaisesti seoksen päälle, oman maun mukaan.
  5. Kääri  taikina kääretortun tapaan "tiukaksi" rullaksi. Leikkaa taikinasta noin 1 cm paksuisia paloja.
  6. Aseta palat leivinpaperilla vuoratulle pellille. Voit vielä halutessasi lisätä juustoraastetta rullien päälle. Paita rullia 5-10 min rullien koon mukaan.



Kommentit

Suositut tekstit