Mozzarella rullat!
Tarvitset:
Rahkavoitaikina:
- 1 rahkavoitaikina (tai kaupan voi/lehtitaikina)
- 1 prk maustamatonta tuorejuustoa
- 1prk tomaattipyrettä
- n. 1rkl sitruunamehua
- suolaa, pippuria ja valkosipuli jauhetta maun mukaan!
- 350g mozzarella juustoa
Rahkavoitaikina:
- 1 prk (250g) maitorahkaa
- 250g voita
- 4dl vehnäjauhoja
- 1tl leivinjauhetta
- Sekoita maitorahka ja huoneenlämpöinen voi tasaiseksi.
- Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Puolita taikina kahteen osaan. Muotoile osat suorakaiteen muotoisiksi ja kääri kelmuun.
- Anna taikinan kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa!
- Ota leivonta tarpeet esille ja laita uuni lämpenemään 225°C
- Sekoita tuorejuusto, tomaattipyre, sitruunamehu ja mausteet keskenään.
- Kauli taikinan puolikkaat noin 20x55cm eli suorakaiteen muotoiseksi ja noin 1cm paksuiseksi.
- Jaa seos kahteen osaan. Levitä puolet seoksesta kauttaaltaan taikinan päälle. Lisää juustoraastetta tasaisesti seoksen päälle, oman maun mukaan.
- Kääri taikina kääretortun tapaan "tiukaksi" rullaksi. Leikkaa taikinasta noin 1 cm paksuisia paloja.
- Aseta palat leivinpaperilla vuoratulle pellille. Voit vielä halutessasi lisätä juustoraastetta rullien päälle. Paita rullia 5-10 min rullien koon mukaan.
Kommentit
Lähetä kommentti