Pärämäts,tataarien piirakka!

*Heipä hei taas pitkästä aikaa! Tällä kertaa aion antaa teille sellaisen reseptin, jota ei ihan joka päivä tule tehtyä. Eli nämä ovat nimeltään pärämäts ja ne ovat tataarien piirakoita( venäjältä tullut). Itse opin reseptin kotitalouden valinnais kurssilla, ja ihastuin niihin, joten on pakko jakaa tämä ilo kanssanne.*

Valmistusaika 30-60min | n.20 Annosta

TARVITSET:

Pohja;
0,5kg vehnäjauhoja
n 1,5 tl suolaa
1rkl voit
1 kananmuna
lämmintä maito (tarpeen mukaan)

Täyte;
400g paistettua jauhelihaa
1 sipuli
1,5 dl vettä
suolaa,valkopippuria
(3 tippaa tabacoa)

                                                           VALMISTUS OHJEET:

                                                        Mittaa tarvittavat aineet.

Sekoita kaikki ainekset sekaisin nopeasti, maitoa lukuun ottamatta.

Lisää lämmintä maitoa sen verran, jotta taikinasta tulee kiinteää.

Muotoile taikinasta pötkö ja jaa se n.20 osaan.

Kauli kakkarat jauhoitetulla-, puhtaalla pöydällä, noin teelautasten kokoisiksi pyöreiksi levyiksi.

Paista jauheliha ja sipuli. Mausta ja lisää vesi.

Levitä jauheliha ohuesti taikinan päälle.

Rypytä reunat siten, että keskelle jää lihaa näkyviin.

Kuumenna paistinpannussa voi. Laita piirakat pannulle liha puoli alaspäin.

Käännä piirakat kun ne näyttävät kauniin värisiltä, mutta ei liian vaaleilta. Piirakat ovat parhaimpia juuri paistettuna.
Ja sitten nautitaan! Toivottavasti piditte reseptistä!
Tämä ohje oli www.kotikokki.net sivustolta.
















Kommentit

Suositut tekstit